Societat

El SOC destina 125 milions d’euros a subvencionar contractes a joves

Es preveu la contractació de més de 5.500 persones menors de 30 anys en situació d’atur. En les properes setmanes s’obrirà la convocatòria que permetrà a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat sol·licitar l’ajut per contractar joves durant un any

Les persones joves són històricament un dels col·lectius més afectats per l’atur i la precarietat laboral. Ara, la seva situació s’ha vist encara més agreujada pels efectes econòmics i socials de la pandèmia de la Covid-19. Segons les dades de l’EPA del segon trimestre de l’any, la taxa d’atur de menors de 30 anys arriba al 24%, enfront del 12,3% de la població general.

Per reduir aquesta xifra i ajudar les persones joves a inserir-se en el món laboral, el Departament d’Empresa i Treball posa en marxa diferents programes de foment de l’ocupació i la contractació per als joves. “Des del govern hem impulsat la inversió més gran de la història en polítiques actives, un pla de xoc de 917 milions d’euros per fer front a l’atur. Aquests recursos van adreçats als col·lectius més afectats per aquesta falta de feina, entre ells els joves. Volem oferir-los les eines per poder revertir aquesta situació”, ha explicat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Durant aquest darrer trimestre, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) oferirà ajuts per un valor total de 125 milions d’euros a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat, per a la contractació de persones menors de 30 anys durant un any i a jornada completa.

La meitat del pressupost (62,5 milions d’euros) es destinarà específicament a contractes en pràctiques per a joves amb formació (ja sigui títol universitari, cicles formatius de grau mitjà, superior o equivalents, o certificats de professionalitat), I l’altra meitat, a contractes per a joves que no poden subscriure un contracte de pràctiques. En total, es preveu la contractació de més de 5.500 joves en situació de desocupació.

Les persones joves en situació d’atur que estiguin interessades a ser contractades dins d’aquests programes s’han de posar en contacte amb la seva Oficina de Treball a través del telèfon 900 800 046. Els requisits són tenir entre 16 i 29 anys i estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació no ocupat.

Pel que fa a les empreses, autònoms i cooperatives de treball associat que vulguin contractar un treballador jove amb l’ajut econòmic del SOC, hauran d’estar constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya. Les empreses també podran sol·licitar la bonificació de contractes a joves de manera retroactiva, fins a un mes abans de la publicació de la convocatòria de les subvencions.

Per sol·licitar l’ajut per a la contractació hauran de presentar la sol·licitud, segons models normalitzats, i seguint les indicacions que estaran disponibles a l’espai Tràmits de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya i al Canal Empresa concretament buscant “Foment de l’ocupació i la contractació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya” en el cercador de tràmits. L’ajut es podrà sol·licitar a partir de la publicació de les convocatòries, prevista per les properes setmanes. La informació serà consultable al web del SOC.

En total, el Departament d’Empresa i Treball destinarà 216 milions d’euros, entre el 2021 i el 2022, a polítiques actives d’ocupació adreçades únicament a les persones joves. Uns programes específics que es veuen complementats també amb altres actuacions del SOC i del departament dirigides a la població general, on també tenen cabuda les persones treballadores joves.

Aquest pressupost històric, procedent en gran part dels fons React-EU per tal d’afrontar les conseqüències de la crisi de la Covid-19 i sacsejar les xifres de desocupació juvenil, permetrà beneficiar més de 25.000 joves a través dels ajuts a empreses per a la contractació de menors de 30 anys en situació d’atur; dels programes d’orientació, formació i experiència laboral per a joves que necessiten un suport específic, i dels programes de formació professional per a l’ocupació.

En definitiva, un conjunt d’actuacions per donar una resposta a les necessitats i realitats laborals de cada jove.

Més informació a:

Garantia juvenil:

Canal Empresa:
A l’apartat Tràmits de

Espai per a Empreses al SOC:

216 milions d’euros en polítiques actives d’ocupació adreçades específicament a les persones joves

En total, el Departament d’Empresa i Treball destinarà 216 milions d’euros, entre el 2021 i el 2022, a polítiques actives d’ocupació adreçades únicament a les persones joves. Uns programes específics que es veuen complementats també amb altres actuacions del SOC i del departament dirigides a la població general, on també tenen cabuda les persones treballadores joves. Aquest pressupost històric, procedent en gran part dels fons React-EU per tal d’afrontar les conseqüències de la crisi de la Covid-19 i sacsejar les xifres de desocupació juvenil, permetrà beneficiar més de 25.000 joves a través dels ajuts a empreses per a la contractació de menors de 30 anys en situació d’atur; dels programes d’orientació, formació i experiència laboral per a joves que necessiten un suport específic, i dels programes de formació professional per a l’ocupació. En definitiva, un conjunt d’actuacions per donar una resposta a les necessitats i realitats laborals de cada jove.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Darias fa una crida a actuar amb “màxima prevenció” durant el pont de la Puríssima “per mantenir la covid a ratlla”

Madrid

El col·lectiu de la discapacitat intel·lectual surt al carrer per exigir al Govern que posi fi a les llistes d’espera

Barcelona

El Consell de Ministres aprova la nova estratègia de salut mental que estarà vigent fins al 2026

Madrid

El 75% dels positius per Covid als centres educatius es concentren en no vacunats

Barcelona

Salvador Cristau, nomenat nou bisbe de Terrassa

Terrassa

El TSJC obliga una classe de P5 de Canet a fer el 25% d’hores en castellà

Canet de Mar

Entra en servei el túnel de Tresponts, a les portes del Pont de la Puríssima

Organyà

Ryanair recupera els vols d’hivern a Girona amb un avió de base

Vilobí d’Onyar

El Govern aixeca la suspensió d’activitat de tres plantes d’IQOXE després de l’explosió del 14 de gener de 2020

La Canonja